07/11/2012

Q/A OPISKELU TUKHOLMASSA

Olen saanut paljon kysymyksiä mitä teen täällä Tukholmassa ja mitä opiskelen, muotimarkkinoinnista on tullut myös paljon kysymyksiä. Olen laiskuuttani vältellyt tämän pitkän tekstin kirjoittamista, mutta nyt otan itseäni niskasta kiinni ja yritän näpytellä tämän postauksen kasaan. Toivottavasti tästä on jotain hyötyä muille jotka  harkitsevat opiskelua tai vaihtovuotta ulkomailla...

Mitä opiskelen Turussa?

Opiskelen Åbo Akademissa kauppatieteitä, eli hankenissa olen. Pääaineeni on markkinointi, mutta olen suorittanut vaatesuunnittelun opintoja siinä sivussa Noviassa ja siitä tuleekin minun kandin sivuaine. Palaan Turkuun joulukuun lopulla ja joululomien jälkeen pitäisi sitten aloittaa kandin kirjoittaminen.

Miksi Tukholma?

Tukholma ei ollut ensimmäinen vaihtoehtoni, mutta se taisi olla yliopistoni ainut yhteistyökoulu joka tarjosi muotimarkkinointia. Harkitsin hakevani itsenäisesti London Metropolitan Universityn, koska siellä oli laaja valikoima mutimarkkinoinnin kursseja. Itsenäisesti hankittu koulupaikka tulee toki kalliimmaksi, koska opintomaksut täytyy kustantaa itse. Tulimme kuitenkin opinto-ohjaajani kanssa siihen tulokseen, että saisin enemmän irti muotimarkkinoinnista vasta kandin kirjoittamisen jälkeen. Voi siis olla, että syvennyn aiheeseen vuoden päästä sitten uudestaan. Tukholma ei siis ole ihan idyllinen muotimarkkinoinnin opiskeluja varten, mutta Tukholman yliopistossa on tarjolla myös muotiteteen opintoja.

Mikä ihmeen muotimarkkinointi?

Muotimarkkinointi on käytännössä kuten mikä tahansa muu markkinointi, mutta se keskittyy tietenkin muotibisnekseen. Muotimarkkinointi on hyvä pohja jos haluaa esimerkiksi tehdä sisäänostajan, brändääjän tai brand managerin hommia.

Missä muotimarkkinoitia voi opiskella?

Ainakin Lontoossa, Berliinissä, Parisissa, Boråsissa ja New Yorkissa. Kouluja on varmasti enemmänkin eli eikun googlettamaan jos kiinnostaa. Aalto yliopistossa menee keväisin yksi muotmarkkinoinnin kurssi jonne voi osaallistua myös JOO-opinnoilla, se on tosin maisteritasoa.

Unelma-ammattini?

Minussa on hiukan haaveilijan vikaa joten suunnitelmat vaihtuvat koko ajan. Opiskeltuani  lähes 1,5 vuotta vaatesuunnittelua tiedän ainakin, että se ei ole juttuni. Olen kyllä oppinut arvostamaan vaatteita ja tunnistan jos vaatteet ovat hyvin tehtyjä. Tajusin myös, että muoti on silti minulla enemmän kuin harrastus. Unelma olisi ehkä olla mukana luomassa jotain uutta ja kasvavaa. Toisaalta oli se sitten sisäänosto, brand managerin tai stylistin hommat niin pääasia, että saa tehdä jotain mistä tykkää. Ja kun sen aika tulee, niin olisi mahtavaa perustaa oma yritys. Olen jo ruvennut suunnittelemaan kaikenlaista, mutta se million dollar idea on kyllä vielä kaukana hakusessa, hahha.

Toivotaan, että tämä vastaa edes joihinkin teidän kysymyksiinne. Pistäkää kommenttiboksiin kysymyksiä rohkeasti vaan jos jokin mietityttää.

PS: Vitsi, että arvostan nyt bloggaajia jotka kirjoittavat pitkiä tekstejä! Tämä on hitto vie rankkaa!! :D:D

5 comments:

 1. Ihania kuvia ja ihana postaus muutenkin! :)

  ReplyDelete
 2. Kiinnostava postaus, ihana Laura.

  ReplyDelete
 3. Centria AMK - voi opiskella muotimarkkinointia .. tai suuntautua muotimarkkinointiin liiketaloudesta ;D

  ReplyDelete
 4. Kommentti tulee nyt hiukan vanhaan postaukseen, mutta missä opsikelit vaatesuunnittelua?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Opiskelin Yrkeshögskola Noviassa, eli ruotsinkielisessä amkissa täällä Turussa. Nyt se linja ollaan tosin pistetty jäähylle ja siirretty Turun Ammattikorkeakouluun :)

   Delete