16/02/2013

DIY - Galaxy Shirt

Pääsin mukaan Indiedaysin DIY-kampanjaan, jossa 16 Indiedays- ja Indiedays Inspiration-bloggaajaa esittelevät DIY-ideoitaan. Kampanja on ollut käynnissä jo parisen viikkoa, joten menkää ihmeessä katsomassa mitä kekseliäitä DIY-ideoita tähän mennessä brändisvuilta löytyy (--> KLICK). Brändisivuilla kannattaa käydä jo vain senkin takia, että sieltä löytyy kilpailu, johon ostallistuneiden kesken arvotaan 195 euron arvoinen Anna Sui for Tumi -shopperi. Kilpailussa ei tarvitse muuta kuin kertoa paras DIY-vinkkisi. Kilpailuun voi osallistua 28.2. saakka.

Mitä sanoisitte jos vanhan kulahtaneen paidan saisi tuunattua trendipaidaksi? Avaruuskuosia on näkynyt paljon catwalkilla ja muotiblogeissa, joten ajattelin näyttää teille miten sellaisen voi loihtia kotikonstein. Et tarvitse muuta kuin tumman paidan, klooria, kangasväriä (kuvassa näkyy paljon värejä, mutta 1-2 väriä riittää), suihkepullon, pensseleitä, sienen ja muovipusseja tai sanomalehtiä lattian suojaksi.

1. Asettele paita suojan päälle ja varmista, ettei se ole rypyssä.

2.Kaada varovasti klooria suihkepulloon. Tässä kohtaa kehotan vaihtamaan astetta huonommat vaatteet päälle. Itselläni tuli klooria mustan mekkoni päälle, ei ole musta enään :D Suihkuttele seuraavaksi klooria paidan päälle. Lopputuloksesta tulee paras jos keskittää muutaman alueen jossa on enemmän klooria. Ei kannata olla liian arka sen kloorin kanssa, itse suihkutin sitä runsaasti. Käännä paita kun etupuoli on valmis ja toista suihkuttelu. Tämän jälkeen anna kloorin vaikuttaa, itse odotin noin 5min. Kun paita on vaalentunut riittävästi, pese ja kuivaa se.
3. Laita väriä sienen päälle. Itse käytin tällä kertaa sinistä väriä, mutta pinkki ja lila sopisivat myös mainiosti luomaan galaxyprintin.
4. ”Töpöttele” väriä sinne sun tänne. Sienestä saa aika nopeasti tuntuman, mutta jos olet epävarma niin kannattaa kokeilla ensin koepalaan. Itse keskitin väriä muutamaan alueeseen enemmän, väriläiskät näyttävät ikään kuin planeetoilta.

5. Roiski pensselillä valkoista tai hopeaa kangasväriä paitaan. Vaaleista läiskistä tulee kolmiulotteinen effekti. Jos haluat voit myös maalata pieniä tähtikuvioita pensselillä. Anna värin kuivua. 
6. Silitä paitaa noin 5min, jonka jälkeen värit ovat pesunkestävät. Työvälineet puhdistetaan vedellä. Mitäs sanotte lopputuloksesta? Toivottavasti piditte tästä ideasta yhtä paljon kuin allekirjoittanut. Toi oli ihan superhelppo tehdä vaikka ehkä vaikuttaa vähän hankalalta. Ideaa voi soveltaa tietenkin myös vaikka hameeseen tai mekkoon. Good luck trying! ;D 

17 comments:

 1. oi kylläpä näyttää hyvältä idealta!

  ReplyDelete
  Replies
  1. siinä tapauksessa eikun kokeilemaan ;)

   Delete
 2. Uu kreisihieno!!! Mä niin aion tehdä tuollaisen :) huippu idea!

  ReplyDelete
 3. najs! jag hade tänkt bleka ett par jeans, ska ta o testa med sprayflaskan!

  ReplyDelete
 4. najs! jag hade tänkt bleka ett par jeans, ska ta o testa med sprayflaskan!

  ReplyDelete
 5. Ja värit eivät lähde siis pesussa pois?? Uskaltaako sitä sitten käyttää kun sitä on käsitellyt noilla tököteillä, ettei ne oo vaarallisia tms ?? Tyhmä kysymys :DD itse ainakin haluaisin tuota kokeilla

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ei lähde. Esim tiimarissa myydään noita värejä :) Ja ei ole vaarallista (en tietty tiedä jos on joku tositosi herkkä iho). Mut kokeile ihmeessä!! :)

   Delete
 6. Ihana idea! Toi lähtee kyllä mullakin kokeiluun :)

  http://luoviahulluuskohtauksia.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. makee! tuli kauhea hinku tuunata joku paita justiinsa tollaseksi...

  ReplyDelete
 8. APUA! ihan sika makee :-)

  http://shithappens-lilo.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 9. Ihana! Pakko kokeilla jossain vaiheessa! :3

  ReplyDelete
 10. Mitäs luulet, onnistusko ilman klooria?:)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kyllä se varmaan ilman klooria sujuu, mutta en usko, että siitä tulee yhtä "kolmiuloitteinen" :) Suosittelen kyllä kloorin kaa :P

   Delete
 11. vauuuuuuu! oon ajatellu kans tehä samanlaisen galaxyjutun mustien shortsien kans mut toi svetari on loistoidea! hyvältä näyttäääää :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. joo sortsit olis aika mageet myös :--)

   Delete